Älylasit esittelyssä Iisalmessa

Virtech ja Savonian XR-Centerin laitteistoa oli esillä Ylä-Savon ammattiopiston järjestämässä työelämäfoorumissa YSAO:n Iisalmen kampuksella 19.5.2022. Virtuaaliteknologia herätti mukavasti huomiota ja testailijoita, joista moni asetti älylasit päähänsä ensimmäistä kertaa, opastettiin lasien käytössä. Testissä olivat Hololens-AR-lasit (Augmented Reality, lisätty todellisuus) ja Oculus Quest-VR-lasit.

Nämähän taipuu vaikka mihin, kuvittele nämä vaikka etähuollossa!”

Näinhän se on, virtuaali- ja XR-teknologioiden sovellusmahdollisuuksia on lukuisia sekä työelämässä että koulutuksessa, toimialasta riippumatta. Totuus on kuitenkin se, että teknologioiden laajempi hyödyntäminen on vielä yrityskentällä vähäistä. Virtuaalimaailmojen ovien soisi avautuvan useammallekin.

Vaikka virtuaaliteknologioita toki hyödynnetäänkin jo jonkin verran, sen ymmärrystä tarvitaan selvästi lisää, jotta käyttökohteet ja mahdollisuudet nähtäisiin selvemmin. Hyviä case-esimerkkejä voit vilkaista vaikka VirTechin edeltäjän FutureEdun sivuilta.

Juuri tästä syystä, ymmärryksen lisäämiseksi, VirTech tuo virtuaaliteknologioita pohjoissavolaisiin yrityksiin ja kouluttaa ja opastaa yrityksiä virtuaaliteknologian käyttöönotossa ja soveltamisessa työelämän tarpeisiin ammattialasta riippumatta.